Przepis kulinarny
Pomidorki pod pierzynką Autor: Kasiulka   Data: 18.11.2002
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=297
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? 7 zł średni 10 min. ?

Składniki:

- pomidory, - czosnek (najlepiej świeży), - majonez, - oregano, - bazylia, - ser żółty.

Jak przyrządzić?

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w grube plastry. Ser żółty utrzeć na tarce z drobnymi oczkami. Pomidory posolić, popieprzyć, posypać oregano i bazylią. Na każdy plaster wicisnąć swieży czosnek (ilość wedle uznania)połozyć małą łyżeczkę majonezu i przykryć startym zółtym serem.

Uwagi:

Mozna użyć świeżej bazylii i wtedy na kazdy plaster (na wierzch) położyć mały listek bazylii...pycha przystawka.

« Powrót