Przepis kulinarny
Ziemniaki faszerowane Autor: remek   Data: 12.06.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=3166
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 40 min. ?

Składniki:

- ziemniaki, - pieczarki, - cebula lub por, - ser zółty, - przyprawy.

Jak przyrządzić?

Surowe ziemniaki drążymy łyżko stołową, tak na oko. Pieczarki scieramy na tarce (dużej), cebulę/pora (w zaleznosci, kto co woli) kroimy, ser tez scieramy na tarce (drobnej). Smażymy pieczarki i cebulę/pora razem. Jak sie zesmażą doprawiamy do smaku. Potem calość juz wymieszana naklady na ziemniaki i posypujemy serem. I do piekarnika, i w zaleznosci od ziemnakow okreslamy, ile je bedziemy piekli, najlepiej sprawdzić widelcem, czy ziemniaki są miękkie.

Jak podawać?

Można do mięska, ale również same smakują wysmienicie. I najlepiej do tego podać sos czosnkowy.

« Powrót