Przepis kulinarny
Chili con carne (ostre) Autor: Iwa   Data: 22.06.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=3234
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni ? min. ?

Składniki:

- 0,5 kg mięsa mielonego, - 2-3 papryki, - 2-3 cebule, - 1 mała papryczka chili (ostra), - 1 puszka czerwonej fasolki, - 3-4 pomidory lub 1 puszka, - 1/2 szklanki białego wina, - sól, - pieprz, - przyprawa chili.

Jak przyrządzić?

Mięso przesmażyć na patelni, przełożyć do garnka, to samo zrobić z pokrojoną cebulą. Dodać pomodory, pokrojoną drobno papryczkę chili, wszystko posolić. Wlać wino i pokrojoą paprykę, dusić około 20 min. Na końcu dodać fasolkę, aby się nie rozpadła (bo z puszki jest dosyć miękka). Doprawić na ostro. Smacznego!

« Powrót