Przepis kulinarny
Awokado jako pasta Autor: Bianka   Data: 22.06.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=3236
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
2-3 ? zł średni 10 min. średnio dużo

Składniki:

- awokado, - sok z cytryny, - czosnek, - łyżka stołowa gęstej śmietany, - sól do smaku.

Jak przyrządzić?

Awokado musi być miękkie; jak jest mocno dojrzałe to idealnie schodzi skórka. Albo je obieramy albo kroimy na pół i łyżeczką wyciągamy miąższ. Miąższ przekładamy do miseczki, od razu musimy skropić sokiem z cytryny {żeby nie ściemniało)ucieramy, dodajemy wyciśnięty czonek (ilość w/g smaku}, solimy. Na końcu dajemy śmietanę i gotowe!

Jak podawać?

do mięs z grilla, do kanapek i innych...

Czas przygotowania:

1 awocado to ilość dla 2-3 osób.

« Powrót