Przepis kulinarny
Roladki drobiowe ze szpinakiem i szynką szwarcwaldzką Autor: szczypta-smaku (szczypta.smaku.blog@gmail.com)   Data: 01.07.2013
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=33443
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4 15 zł średni 30 min. średnia

Składniki:

1 podwójna pierś z kurczaka, szpinak mrożony 1/3 paczki, szynka szwarcwaldzka, 2 ząbki czosnku, odrobina masła, sól, pieprz, 1 jajo, bułka tarta, olej.

Jak przyrządzić?

Pierś z kurczaka pociąć na kotlety, lekko roztłuc tłuczkiem. Osolić, popieprzyć z obu stron. Na patelni rozpuścić masełko i wrzucić na nie czosnek wyciśnięty przez praskę. Do czosnku dodać mrożony szpinak. Jak rozmięknie, to dodać szczyptę soli. Na gotowy kotlet z piersi kładziemy plasterek szynki szwarcwaldzkiej, następnie nakładamy szpinak rozsmarowując po całym plastrze szynki. Zawijamy w rulon, po czym panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy w głębokim oleju na średnim ogniu tak, aby nabrały złotego koloru.

Czas przygotowania:

Przepis jest bardzo prosty i nie wymaga dużych umiejętności kulinarnych.

« Powrót