Przepis kulinarny
Letnia sałatka z rukoli i pora Autor: Gastrosfera   Data: 12.07.2013
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=33446
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
3 25 zł średni 1 min. niska

Składniki:

1 por, 3 garście rukoli, 5 plastrów ananasa konserwowego, 10 sztuk pomidorków koktajlowych, parmezan. Sos winegret: 1 łyżka musztardy, 50 ml octu winnego, 50 ml oleju, 100 ml soku z ananasa (z puszki), 1 łyżeczka cukru, ½ łyżeczki, soli.

Jak przyrządzić?

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Por dokładnie umyć, białą jego część pokroić w cienkie półkrążki. Dodać rukolę, pokrojonego w cząstki ananasa, pomidorki koktajlowe i wymieszać. Sałatkę polać obficie sosem winegret, na wierzch zetrzeć parmezan.

« Powrót