Przepis kulinarny
Kotleciki z marchewki Autor: izulapyzula   Data: 14.07.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=3454
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
3 5 zł średni ? min. ?

Składniki:

- 2 duże marchewki, - 1 jajko, - wegeta, - bułka tarta, - cebula, - łyżeczka masełka.

Jak przyrządzić?

Marchew kroimy w kostkę i gotujemy na miękko z niewielką ilościa masełka, można dodać kostkę warzywną. Po ugotowaniu dusimy ją widelcem na papkę dodajemy jajo, troszkę bułki tartej i zesmażoną wczesniej cebulke. Kotlecki optaczamy w bułce i smażymy na oleju.

Potrzebne przybory:

Widelec, patelnia.

Uwagi:

Papka musi miec dość gęstą konsystenję, by kotleciki podczas smażenia nie rozpadały sie.

« Powrót