Przepis kulinarny
Pasta z avokado Autor: Basia   Data: 14.07.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=3459
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni ? min. ?

Składniki:

- 1 awokado, - 3 jaj na twardo, - 1 mała cebula, - 1-2 ząbki czosnku, - sok z połowy cytryny, - sól i pieprz do smaku, - 1-2 łyżki majonezu.

Jak przyrządzić?

Awokado i jajka zetrzeć na tarce do jarzynki(grube oczka),cebule pokroić w drobną kosteczkę,czosnek przegnieśc przez praskę lub zetrzeć też na tarce. Awokado po starciu polać sokiem z cytryny zeby nie zciemniało, dodać pozostałe składniki i doprawić solą i pieprzem. Dodać majonez.

Uwagi:

Pyszna pasta do chleba, tylko avokado szybko ciemnieje więc trzeba je szybko potraktować sokiem.

« Powrót