Przepis kulinarny
Sałatka warstwowa Autor: Basia   Data: 16.07.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=3486
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni ? min. ?

Składniki:

- 1 słoik selera konserwowego lub kiełków soi (jak kto woli), - 1 puszka kukurydzy, - 1 słoiczek marchewki lub można ugotować i pokroić, - 25 dkg szynki do sałatki najlepiej gotowanej, - 1 puszka fasolki czerwonej, - ogórki konserwowe lub kiszone - jak kto woli, - por, - majonez, - 25 dkg sera żółtego.

Jak przyrządzić?

Układamy warstwami: - seler lub kiełki uprzednio odsączone, - kukurydza, - marchew - kostka, - szynka - kostka, - fasolka czerwona, - ogórki - kostka, - por drobno pokrojony, - majonez - gruba warstwa, - ser zółty - starty na tarce do jarzynki na grubych oczkach. Zawijamy filią i na kilka godzin do lodówki. Jak się już "przejdzie", to nakładamy od dołu wszystkie warstwy i na talerzu mieszamy.

« Powrót