Przepis kulinarny
Ananasy w ciescie Autor: liwia   Data: 22.07.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=3527
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni ? min. ?

Składniki:

- ananasy z puszki, - mleko, - mąka, - 1 jajo, - szczypta soli.

Jak przyrządzić?

Mleko wymieszac z maka i sola na mase bez grudek. Ciasto powinno byc troche gestsze niz na nalesniki. Nie podaje ilosci - kwestia wprawy, ale za pierwszym razem tez wyjdzie:). Wbic jajko, wymieszac. Plastry ananasow maczac w ciescie (widelcem jest wygodnie) i klasc na rozgrzana patelnie, smazyc z obu stron na zloty kolor.

Jak podawać?

Dla zglodnialych znajomych w ostatniej chwili zrobione bedzie smakowac nawet z patelni :)

Uwagi:

Zamiast ananasow moga byc jablka pokrojone jakkolwiek, ale nie za drobno, bo sie rozplyna. Najlepsza szara reneta. To nie jest nowy przepis - pewnie go znacie, ale tym, co nie znaja moze sie przydac. Pierwsze danie, ktore zrobilam sama, jak mama kiedys zapomniala o obiedzie - zawsze wychodzi i zawsze smakuje :)

Czas przygotowania:

Przygotowanie 10 min., smazenie dosc dlugo.

« Powrót