Przepis kulinarny
Pieczarki faszerowane Autor: rypka   Data: 03.08.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=3703
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? 15 zł średni 60 min. mało

Składniki:

- 10 pieczarek, - natka pietruszki (ile kto lubi), - ząbek czosnku, - 3 łyżki masła, - sól, - pieprz.

Jak przyrządzić?

- pieczarki opłukać, obrać ze skórki, odciąć ogonki i wydrążyć, - natkę pietruszki posiekać, - dodać rozdrobniony czosnek, sól, pieprz do smaku i połączyć z masłem (miękkim), - masłem faszerować pieczarki, - ułożyć w naczyniu żaroodpornym i przykryć folią aluminiową, - wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 1 godz.

Uwagi:

- po wyjęciu z piekarnika można skropić octem winnym, - równie dobrze wychodzą pieczone na grillu, - świetny dodatek do mięs lub jako przystawka.

« Powrót