Przepis kulinarny
Sałatka śledziowa Natalii Autor: Żabka   Data: 10.08.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=3802
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 30 min. ?

Składniki:

- 4-5 podwójnych płatów śledziowych marynowanych, - po 1 dużej czerwonej, zielonej i żółtej świeżej papryce, - 1 cebula, - 1 słoik marchewki konserwowej pokrojonej w kostkę, - szczypiorek, - 3-4 łyżki majonezu.

Jak przyrządzić?

Śledzie obrać ze skóry i pokroić w niedużą kostkę. Cebulę drobno posiekać,marchewkę odsączyć. Papryki również pokroić w niedużą kostkę. Wszystko razem wymieszać, dać posiekany szczypior i majonez. Sałatki nie przyprawiać!Przykryć i odstawić do lodówki na 12h (ważne!).

Uwagi:

Pyszna orzeżwiająca sałatka o słodkawo-kwaśnym smaku. Jest efektowna w wyglądzie i napewno znajdzie wielu amatorów, a przy tym nie jest pracochłonna.

« Powrót