Kurczak na dziko
Autor: ashka
Data: 19.08.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=3900
|
Porcje: |
Koszt: |
Trudność: |
Czas: |
Kaloryczność: |
? |
? zł |
średni |
30 min. |
? |
|
Składniki:
- 2-3 piersi z kurczaka,
- 3 lyzki cukru,
- 3 lyzki masla,
- 3 lyzki przyprawy do zup,
- 2 zabki czosnku.
Jak przyrządzić?
Na teflonowej, rozgrzanej patelni roztapiamy cukier na brazowy karmel, dodajemy maslo, po szybkim roztopieniu przyprawe do zup, na koniec pokrojone w kostke piersi. Przykrywamy i dusimy na lekkim ogniu przez 30 min. 5 min. przed końcem dodajemy wyciśnięty czosnek.
|
Uwagi:
Doskonale z ryzem, ziemniakami puree. Zamiast czosnku mozna dodac czosnek granulowany, konsystencja bedzie nieco gestsza (1 lyzeczka).
|
« Powrót
|
|
|