Przepis kulinarny
Kurczak na dziko Autor: ashka   Data: 19.08.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=3900
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 30 min. ?

Składniki:

- 2-3 piersi z kurczaka, - 3 lyzki cukru, - 3 lyzki masla, - 3 lyzki przyprawy do zup, - 2 zabki czosnku.

Jak przyrządzić?

Na teflonowej, rozgrzanej patelni roztapiamy cukier na brazowy karmel, dodajemy maslo, po szybkim roztopieniu przyprawe do zup, na koniec pokrojone w kostke piersi. Przykrywamy i dusimy na lekkim ogniu przez 30 min. 5 min. przed końcem dodajemy wyciśnięty czosnek.

Uwagi:

Doskonale z ryzem, ziemniakami puree. Zamiast czosnku mozna dodac czosnek granulowany, konsystencja bedzie nieco gestsza (1 lyzeczka).

« Powrót