Przepis kulinarny
Karczek w ananasach Autor: ancka   Data: 03.09.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=4072
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 120 min. ?

Składniki:

- 1 kg karczku (moze byc 1,5), - puszka ananasów, - dwa sosy słodko kwaśne w sloiku (pudliszki najlepsze).

Jak przyrządzić?

Karczek myjemy, osuszamy kroimy w plastry i obsmażamy na patelni. Obsmażony ukladamy w brytfannie i zalewamy sokiem ananasowym z puszki. Przykrywamy i pieczemy 1h, po godzinie wyjmujemy z piekarnika dodajemy sosy (rozlozyc rownomiernie) i na wierzch pokrojone w kostke ananasy i pieczemy nastepna godzinke. Smacznego.

Uwagi:

Potrwa wspaniala jesli ktos lubi miesko na slodko, paluszki lizac.

« Powrót