Przepis kulinarny
Zapiekanki z patelni Autor: Gosiaj   Data: 16.09.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=4198
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 20 min. ?

Składniki:

- kilka kromek chleba, - żółty ser, - ogórki kiszone lub korniszony, - papryka, - pomidory, - olej, - oregano lub bazylia, - przyprawa do pizzy, - ketchup.

Jak przyrządzić?

Na chleb nakładamy pokrojone nieduże kawałki warzywa, posypujemy przyprawami i przykrywamy plastrami sera. Na patelni rozgrzewamy olej i zapiekamy chleb na małym ogniu pod przykryciem, aż ser sie roztopi. Po wyjęciu z patelni nakładamy na wierzch ketchup i gotowe do skosztowania.

Jak podawać?

Zaraz po wyjęciu z patelni.

Uwagi:

Możemy także zastąpić warzywa szynką, salami lub tez pieczarkami. Składniki dobieramy wg upodobań,ale żółty ser i ketchup obowiązkowo. Najlepszy jest chleb pszenny.

« Powrót