Przepis kulinarny
A ja lubię tuńczyka Autor: Monia   Data: 17.09.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=4202
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? 6-8 zł średni 20-25 min. średnio dużo

Składniki:

- makaron 400g lub 500g (najlepiej świderki lub temu podobny), - puszka kukurydzy, - puszka rozdrobnionego tuńczyka w oleju, - sól lub pieprz do smaku.

Jak przyrządzić?

Ugotować makaron, zahartować go zimna wodą. Przerzucić do miski, dodać rozdrobnionego tuńczyka w oleju, dodać kukurydzę z puszki i wszystko dokładnie wymieszać. Posolić, popieprzyć wedle uznania, nie polecam zbyt dużo.

Uwagi:

Najelpiej smkuje odrazu po przygotowaniu- ciepły. Odgrzewany mniej smakuje.

« Powrót