Przepis kulinarny
Czerwona kapusta zasmażana Autor: Monike   Data: 23.09.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=4246
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni ? min. ?

Składniki:

- czerwona kapusta, - słonina, - jabłko, - mąka (niecała łyżka), - ocet (10%) lub winny, - cukier, - sól i pieprz do smaku.

Jak przyrządzić?

Kapustę posiekać i zalać ją w garnku 0,5 l wody. Gotować 20 minut. Na patelni podsmażyć słoninę i wytopić małe skwarki. Jabłko zetrzeć na tarce i dodać do garnka z kapustą. Do skwarków dodać niecałą łyżkę mąki i rozprowadzić w tłuszczu, dodać trochę octu i wymieszać. Zalać tym kapustę i wymieszać w garnku. Dodać do smaku szczyptę cukru, sól i pieprz. SMACZNEGO!

Jak podawać?

Jako dodatek do mięs.

« Powrót