Przepis kulinarny
Ekspresowa zupa z pora Autor: Eowia   Data: 27.09.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=4283
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4-6 5 zł średni 10 min. średnio dużo

Składniki:

- por duży (lub 2 małe), - 6 szklanek bulionu lub 3 kostki rosołowe, - 2 serki topione duże, - zielenina (koperek, pietruszka, tymianek, bazylia) - co kto lubi.

Jak przyrządzić?

Zagotowujemy bulion (wode z kostkami) wrzucamy pokrojonego pora, serki, zieleninę. Gotujemy ok 5 min. (aż por zmięknie).

Jak podawać?

Możemy dodac łyżkę śmietany, posypac grzankami, pokrojonym w kosteczkę przyrumienionym bekonem, zimnym mięskiem z rosołu... Każdy znajdzie coś, co lubi.

Uwagi:

Możemy zmiksować --- jako krem jeszcze smaczniejsza ;)

« Powrót