Przepis kulinarny
Danie chińskie Autor: Mimi   Data: 15.10.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=4449
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
6 20 zł średni 30 min. ?

Składniki:

- podwójna pierś kurza, - cebula, - marchew, - pietruszka, - seler, - grzyby chińskie, - bambus w puszce, - kukurydza w puszce, - FIX do potraw chińskich, - mąka ziemniaczana, - sos sojowy, - tabasco, - przyprawy do smaku, - ryz.

Jak przyrządzić?

Na patelni podsmazyc pokrojone w paski mięso i posiekane warzywa. W osobnym garnku zagotowac grzyby chiński, odcedzic i dodać do mięsa. Dodać tez bambus i kukurydze. Wszystko zalac woda, dodać fiks i sos: 2 łyzki maki rozpuścic w zimnej wodzie, dodac sos sojowy i tabascko. Wszystko dusić, az potrawa sie zżeluje.

Jak podawać?

Podawać z ryżem. Ryż mozna zagotowac z przyprawą curry. Jest żółciutki i smaczny.

« Powrót