Przepis kulinarny
Sałatka śledziowa z czosnkiem Autor: Justyna   Data: 03.11.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=4620
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? 10 zł średni 35 min. ?

Składniki:

- 4-5 płatów śledziowych solonych, - 5 ząbków czosnku, - 1 papryka (obojętnie jaki kolor), - 1 puszka fasoli czerwonej, - 2-3 większe cebulki, - 1/2 l oleju, - 2 opakowania sosów w proszku Knorra, albo Winiar.

Jak przyrządzić?

Platy śledziowe kroję w paseczki, cebulkę i paprykę w kostkę, fasolę odcedzić, czosnek zgniatam w prasce. Wszystkie składniki wrzucam do głębokiego naczynia, opruszam sosami w proszku i zalewam olejem.

Potrzebne przybory:

Praska do czosnku, głębokie naczynie.

Uwagi:

Po wymieszaniu wszystkich składników, odstawiamy do lodówki, żeby sałatka się "przegryzła".

« Powrót