Przepis kulinarny
Pieczarki faszerowane Autor: Bogdan   Data: 28.11.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=4890
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 50 min. ?

Składniki:

50 dag pieczarek, ser feta (1 opakowanie), natka pietruszki, 2 cebule, 10 dag sera zółtego, 2 pomidory, ew. przyprawy (np. pieprz)

Jak przyrządzić?

Pieczarki obrać i oddzielić ogonki od kapeluszy. Ogonki i cebule pokrocić w drobną kostke oraz zeszklić na patelni. Natkę pietruszki drobno posiekać, połaczyć z serem fetą oraz usmażoną cebula i ogonkami pieczarek. Farsz przyprawić według uznania (ja dodaję tylko pieprz). Następnie farszem wypełnić kapelusze, przykryć plastraki zółtego sera, wstawic do piekarnika i piec w temp. 180 stopni około 45 minut.

Potrzebne przybory:

Patelnia, naczynie do pieczenia...

Jak podawać?

Podawać na ciepło lub spożywać bezpośrednio po przygotowaniu.

Uwagi:

Podczas pieczenia nie przykrywać naczynia przykrywką.

« Powrót