Przepis kulinarny
Czekoladowe jeżyki Autor: nutella   Data: 05.12.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=4955
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 30 min. ?

Składniki:

- 200 g masła lub margaryny - 200 g cukru pudru - 300 g płatków kukurydzianych - 8 łyżek lejącego się miodu - 8 łyżek kakao

Jak przyrządzić?

1. W garnku rozpuścić masło z cukrem, miodem i kakao. Podgrzewać na małym ogniu aż składniki dobrze się połączą. 2. Zdjąć z ognia, dodać płatki kukurudziane i dokładnie wymieszać. 3. Najlepiej 2 łyżeczkami nakładać jeżyki na papier do pieczenia. Gdy zastygną przełożyć na talerz.

Uwagi:

Do jeżyków można dodać też musli, rodzynki, orzechy. Też są pyszne ale należy pamiętać by dodać wtedy odpowiednio mniej płatków kukurydzianych. POLECAM!

« Powrót