Przepis kulinarny
Kurczak w majeranku Autor: AGI   Data: 06.12.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=4984
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? 18 zł średni 60 min. ?

Składniki:

1 kurczak, 1 kostka margaryny, 1,5 paczki majeranku, sól, pieprz

Jak przyrządzić?

Kurczka umyć, poporcjować. Majeranek wymieszać z solą i pieprzem. W brytfannie rozpuszczać margarynę i układać po kolei porcje kurczaka posypane przyprawami. Na wierzch można jeszcze trochę posypać resztą przypraw. Piec na malutkim ogniu 1 godzinę.

Potrzebne przybory:

ostry nóż, brytfanna

Jak podawać?

Podawać z ziemniakami i surówką z selera.

Uwagi:

To jest baaaaaaaaaaardzo prosty i smaaaaaaaaaaaaaaczny kurczaczek. Można go jeść na zimno, ale wcześniej trzeba wyjąć z brytfanny na inne naczynie.

« Powrót