Przepis kulinarny
Sałatka szybka i dobra Autor: kucharka doskonała   Data: 01.01.2003
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=513
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4 porcje 8 zł średni ? min. średnio dużo

Składniki:

- ok. pół puszki kukurydzy konserwowej, - 5 jajek ugotowanych na twardo, - 4 plastry szynki dębickiej o szerokości 1,5 cm lub innej łagodnej szyneczki, - 4 plastry odciśniętego z soku ananasa, - 3 łyżki majonezu.

Jak przyrządzić?

Jajka, szynkę , ananas kroimy w kostkę, dodajemy kukurydzę i majonez i wszystko mieszamy... i gotowe.

Potrzebne przybory:

Deska do krojenia, nóż, garnek na ugotowanie jajek.

Jak podawać?

Na talerzu i z widelcem na przykład.

Uwagi:

Dobrze jest potrawę wstawić do lodówki na ok 1 godzinę... ale nie jest to konieczne.

« Powrót