Przepis kulinarny
Kopytka Autor: kozia   Data: 20.01.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=5399
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
8 zł średni 30 min.

Składniki:

- 2 jajka, - sol, - ugotowane ziemniaki, - 1/2 kost.bialego sera, - maka.

Jak przyrządzić?

Ziemniaki potuptac...a nastepnie wszystkie skladniki zmieszac.... i dobrze wyrobic jednolite na ciasto....

Potrzebne przybory:

stolnica, noz, garnek

Jak podawać?

Kopytka mozna jesc na slodko (z dzemem, albo z sokiem malinowym)...albo tez z sosem...najlepiej grzybowym...jak to lubi...

Uwagi:

Make dodawaj stopniowo, tak aby wyrobic miekkie ciasto...Po wyrobieniu jednolitego ciasta...odstawiamy je na bok i odkrawajac po kawaleczku...rolujemy je...przyklepujemy...i kroimy na paseczki. Wrzucamy do garnka z goraca woda i chwilke gotujemy.

« Powrót