Przepis kulinarny
Paluszki krabowe z awokado Autor: Restless   Data: 25.01.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=5428
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni ? min. ?

Składniki:

- Paluszki krabowe - Awokado - Jaja (3-4) - Sałata - Majonez - Ketchup - Papryka mielona słodka

Jak przyrządzić?

Awokado obieramy i kroimy w kosteczkę. Paluszki krabowe odcedzamy z zalewy i również kroimy na +/- 1cm kawałeczki. Jaja gotujemy na twardo i po ostygnięciu kroimy w kostkę. Myjemy sałatę i czekamy aż obcieknie. W tym czasie możemy przygotować sos. Do majonezu dodajemy ketchup i mieszamy. Ketchupu powinno się dodać tyle by sos uzyskał rózowy kolor. Do smaku doprawiamy papryką. Nastepnie bierzemy naczyniew którym będziemy podawać sałatkę, np. miseczkę. Wykładamy jej ściani liśćmi sałaty tak by zachodził jeden na drugi. Na dno miski wsypujemy pokrojone paluszki krabowe, następnie awokado, na samej górze jajka. Całość polewamy sosem. Smacznego.

Potrzebne przybory:

Ostry nóż, deska, garnuszek do gotowania jaj. Odrobina chęci...

Uwagi:

Ponieważ nie mam zdolności do przystrajania potraw nic na ten temat nie piszę... :)

« Powrót