Przepis kulinarny
Filet z pieczarkami i smietaną Autor: Monika   Data: 27.01.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=5477
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4 17 zł średni 40 min. ?

Składniki:

- 4 filety rybne /pstrąg, morszczuk, mintaj - co kto lubi/ - 40 dag pieczarek - 2 cebule - 20 dag żółtego sera - 250 ml smietany - vegeta, pieprz, cytryna ,rozmaryn, oliwa

Jak przyrządzić?

Ryby skropić cytryną, doprawić do smaku vegetą, pieprzem,rozmarynem, posypać mąką, usmażyć. Pieczarki pokroić w plastry, cebule w kostkę, udusić doprawiając vegetą i pieprzem. Wlać śmietanę. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą ułożyć ryby, pieczarki, posypać serem startym na tarce, zapiekać do zezłocenia sera.

Jak podawać?

Świetnie smakuje z ryżem.

Czas przygotowania:

prosta, pyszna potrawa

« Powrót