Przepis kulinarny
Biszkopt z krówkami i bezami Autor: Agnieszka   Data: 31.01.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=5512
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni ? min. ?

Składniki:

- Biszkopt - 2 budynie smietankowe - 0,5 l mleka - ok. 40 dag malych bezików - orzechy, rodzynki, skorka pomaranczowa - 30 dag cukierkow krowek (kruchych) - 1,5 kostki masła

Jak przyrządzić?

Na upieczony biszkopt nakladamy ostudzony krem budyniowy (ugotowany z 2 budyni i mleka i utarty z 1 kostka masła). Parzymy rodzynki, kroimy orzechy. Krem posypujemy bakaliami. Powinny przykryc caly wierzch kremu. na to ukladamy bezy, jeden obok drugiego. W rondelku roztapiamy pol kostki masla z krowkami. Roztopioną masa krowkowa polewamy bezy.

Uwagi:

Do masy budyniowej mozna dodac troche spirytusu lub wódki. Moze sie wydawac, że ciasto bedzie slodkie, ale to tylko pozory.

« Powrót