Przepis kulinarny
Fettucini Alfredo Autor: Aneke5   Data: 12.01.2003
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=556
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4 porcje ? zł średni 20 min. ?

Składniki:

- 1 opak.makaronu Fettucine, - 2 szkl.1% mleka, - 1/3 szkl. maki, - 2 glowki czosnku, - 1/2 szkl.swiezo startego sera Romano, - 1/4 lyzki soli, - 1/4 lyz.pieprzu, - 2 lyz.masla lub margaryny, - 1/4 swiezo startego sera Parmesan.

Jak przyrządzić?

1.Gotowac makaron wedlug instrukcji na opakowaniu. 2.Wymieszaj razem mleko i make w srednim garnku,dodac czosnek i gotowac przez 8 minut na srednim ogniu,mieszac czesto drewniana lyzka,dotad az mikst.zrobi sie gesta.Lyzka z dziurami usunac czosnek.Dodac ser Romano,sol,pieprz,mieszac dopoki ser sie roztopi. 3. Wyjac makaron i ymieszac z maslem,pozniej dodac to do sosu,wymieszac.Posypas serem Parmesan i gotowe.

Uwagi:

Czas przygotowania: 15 minut

« Powrót