Przepis kulinarny
Sałatka warstwowa Autor: Taaga20   Data: 10.02.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=5627
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 20 min. ?

Składniki:

- 20 dkg szynki konserwowej - papryka czerwona - kukurydza w puszce - fasola czerwona w puszce - seler konserwowy (słoiczek) - puszka ananasa - 6 jajek - majonez - por

Jak przyrządzić?

Szynkę, paprykę, ananasy pokroić w kostkę a jajka w ćwiartki. W szklanym naczyniu z płaskim dnem układamy warstwami w kolejności: szynka, papryka, kukurydza (odsączona), fasola czerwona (odsączona), seler, ananas, jajka. Smarujemy powierzchnię majonezem i przybieramy pokrojonym w paseczki porem.

Uwagi:

Można położyć jeszcze jedną warstwę papryki czerwonej na warstwę z ananasem.

« Powrót