Przepis kulinarny
Kotleciki z jajek Autor: sivek   Data: 14.02.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=5682
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
3 5 zł średni 20 min. niska

Składniki:

5 jajek ugotowanych na twardo, 1 jajko surowe, bułka, pietruszka, szczypiorek, sól i pieprz do smaku

Jak przyrządzić?

Namoczoną bułkę oraz jaja na twardo przecisnąć przez praskę do ziemniaków, dodać surowe jajko, posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek. Dodać soli i pieprzu. Wszystko wyrobić na gładka masę i formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju, aż będą złociutkie.

Potrzebne przybory:

Praska do ziemniaków, miska, patelnia

Uwagi:

Wyśmienite z sałatą i pieczonymi ziemniaczkami!

« Powrót