Przepis kulinarny
Sałatka ryżowa z wędzonym kurczakiem Autor: Mrówka   Data: 31.10.2002
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=60
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? 10-12 zł średni 30-40 min. ?

Składniki:

- 1 torebka ryżu, - duża nóżka wędzonego kurczaka, - 1 puszka kukurydzy, - 1 czerwona papryka (surowa), - 0,30 kg pieczarek, - majonez, - sól, - pieprz (do smaku).

Jak przyrządzić?

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Pieczarki umyć,pokroić na plasterki. Zagotować je w osolonej wodzie. Odcedzić i ostudzić. Kukurydzę odsączyć. Paprykę pokroić na drobną kostkę. Mięso z kurczaka oddzielić od kości, następnie pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez, przyprawić solą i pieprzem. Odstawić do lodówki na godzinkę. Smacznego!

Potrzebne przybory:

Rączki chętne do krojenia i mieszania.

Jak podawać?

Samą.

« Powrót