Przepis kulinarny
Zupa meksykańska Autor: dania   Data: 01.04.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=6164
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 20 min. ?

Składniki:

2 piersi kurczaka, 30dag miesa mielonego, 3 cebule, 1 papryka swieza, 2 puszki czerwonej fasoli, 1 puszka pomidorow bez skorki, 1 puszka kukurydzy, wegeta, lisc laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony, papryka czerwona slodka mielona, 1/2 opakowania mieszanki przypraw chili con carne wg smaku, odrobina oliwy z oliwek, troche maki do zageszczenia zupy.

Jak przyrządzić?

Do garnka z woda wrzucic mieso mielone, pokrojone w kostke piersi kurczaka, 2liscie laurowe, 5 kulek ziela angielskiego, wegete, pieprz mielony, papryke sypka /do smaku/. Calosc przegotowac. Na patelni rozgrzac odrobine oliwy, na ktora wrzucic pokrojona w polksiezyce cebule /calosc mocno zrumienic/. Zrumieniona cebule przelozyc do gotujacego sie wywaru, a nastepnie dodac pomidory z puszki wraz z sokiem, fasole wraz z sokiem i kukurydze /odcedzona/. Na koniec wrzucic pokrojona w kostke papryke swieza i pol opakowania mieszanki przypraw chili con carne. Calosc przegotowac. Calosc zagescic maka. Dodac posiekana natke pietruszki.

Uwagi:

Podawac z bialym pieczywem. Swietna potrawa na przyjecie, bardzo latwa i szybka w przygotowaniu.

« Powrót