Przepis kulinarny
Pasta serowa Autor: Gatka   Data: 29.04.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=6371
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? 6-8 zł średni 10 min. wysoka

Składniki:

- 40 dag żółtego sera (najpiej trochę twardszy, może być podsuszony, resztki), - 3-4 ząbki czosnku, - 3-4 łyżki majonezu, - troszkę soku z cytryny, - sól, pieprz,

Jak przyrządzić?

Ser zetrzeć na drobno, ale nie na wiórki. Czosnek zmiażdżyć, wymieszać z serem, majonezem, sokiem i pryprawami. Odstawić na trochę aby się "przegryzło".

Jak podawać?

Pasta świetnie smakuje sama, ale również jako dodatek do kanapek, chipsów, krakersów.

« Powrót