Przepis kulinarny
Kopytka na szybko Autor: Marta   Data: 11.05.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=6460
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? 5 zł średni 8 min. ?

Składniki:

kopytka (już ugotowane, ponieważ robię je, gdy moja babcia ugotuje kopytka - ja mam 14 lat), margaryna, cynamon, cukier, bułka tarta

Jak przyrządzić?

Na patelini roztapiamy margarynę. Gdy tłuszcz sie roztopi wrzucamy kopytka. Gdy będą już dobrze ciepłe zwyczajnie wrzucamy do nich bułkę tartą (ilość zależy od upodobań) i mieszamy. W rezultacie tego kopytka beda wyglądały na lekko obtaczane. Następnie słodzimy i posypujemy cynamonem (ile kto chce i jak kto lubi). Życzę smacznego i proszę o komentarze.

Jak podawać?

Podawać tylko na gorąco.

Uwagi:

Danie powinno jeść się tylko na ciepło, gdyż zimne straci smak. Danie jest dość syte i raczej zalicza sie do kopytek podawanych na słodko.

« Powrót