Przepis kulinarny
Chłodnik ze smyczyśskiego lasu Autor: Kate   Data: 17.05.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=6512
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni ? min. ?

Składniki:

peczek botwinki, 4 jajka, peczek koperku, peczek szczypiorku, 2 ogorki surowe sr. wielkosci, 20 dag szynki got., 3 zabki czosnku, 1 l jogurtu nat., sol, pieprz do smaku

Jak przyrządzić?

Botwinke pokroic w kostke, ugotowac do miekkosci, schlodzic; Ogorek obrac i pokroic w kostke; Szynke pokroic w kostke; Jajka na polowki (po 2 pol. do 1 salaterki) Koperek i szczypiorek pokroic na drobno; Czosnek rozgniesc; Do schlodzonej botwinki dodac pokrojone skladniki, wymieszac, dodac jogurt i przyprawy do smaku. Schlodzic przed podaniem w lodowce. Bardzo gesty i pozywny. Smacznego wszystkim ;-)

« Powrót