Przepis kulinarny
Błonale Autor: dymek   Data: 21.02.2003
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=711
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
3 porcje 10 zł średni 25 min. średnio dużo

Składniki:

- 3 papryki czerwona żółta i zielona, - 2 pomidory, - 1 średnia cebula, - 20 deko pieczarkek, - 15 deko żółtego sera, - pierś z kurczaka, - sos sojowy.

Jak przyrządzić?

Cebule pokroić w prażki i podsmażyć z pokroioną w kostke papryką i pieczarkami. Dodać pokroioną w paski pierś z kurczaka.po 2o minutach duszenia zalac odrobiną sosu sojowego. Podawać na talerzu i posypać startym serem.

Potrzebne przybory:

Patelnia łopatka drewniana i szklana pokrywa.

Jak podawać?

Zalecam jeść z chlebem. Życzę smacznego!!!!!!

Uwagi:

Nie dodawać sera na patelnie, poniewaz się przypali i potrawa straci smak!!!

« Powrót