Przepis kulinarny
Makaron z kalafiorem Autor: Marcin Szprotawa   Data: 02.08.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=7193
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 20 min. ?

Składniki:

1 kalafior, olej, czosnek, zielona pietruszka, 1 pomidor z puszki lub 1 łyżka przecieru pomidorowego, 2 szklanki wody, makaron muszelki

Jak przyrządzić?

Obieramy w różyczki kalafiora i smażymy na oleju z czosnkiem, zieloną pietruszką, pomidorem lub przecierem. Wszystko razem poddusić około 3 minut. Dodać 2 szklanki wody i dusić na wolnym ogniu. Następnie dodać drobny makaron lub makaron ugotować osobno i wszystko razem wymieszać, podgotować aby woda wyparowała i posolić.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?

na gorąco

Uwagi:

Czas przygotowania:

« Powrót