Przepis kulinarny
Burrito na przekór Autor: anouk   Data: 03.08.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=7209
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
2-4 ? zł średni 30 min. srednia

Składniki:

- 3/2 szklanki maki samorosnacej - jedna szklanka kranowki - jajko - sol, pieprz cayenne, papryka, lyzka smietany - chrzan - przecenione pol kilo pieczarek z Sainsbury'ego za 49p - papryka pomaranczowa i czerwona - mielone (tez nieprzecenione :( opakowanie, bez folii) - cukinie 29p za kilogram - baked beans z Sainsbury'ego - jedna puszka - bardzo ostry sos, chrzan, czosnek

Jak przyrządzić?

Make, jajko, smietane, wode, chrzan, sol, pieprz wymieszac i smazyc grube omlety (starczy na 4). Nadzienie: Najpierw smazyc pieczarki na oliwie, dodac mielone (w tym czasie zaparzyc herbate), nastepnie sos, cukinie, papryke grubo pokrojona i fasolke. Wszystko smazyc az zgestnieje. W tym czasie mozna pozmywac z poprzedniego dnia (wina nie dopijac, wylac). Nakryc do stolu. Na jeden placek nakladamy nadzienie, przykrywamy drugim i polewamy reszta nadzienia.

Potrzebne przybory:

Patelnia :D

Jak podawać?

Najlepiej z duza iloscia wody lub soku, moze byc ice tea.

Uwagi:

Bardzo ostre... Ale pyszne :)

Czas przygotowania:

« Powrót