Przepis kulinarny
Pasta jajeczno-serowa Autor: Baśka   Data: 16.08.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=7363
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? 8 zł średni 15 min. ?

Składniki:

Na śniadanko dla 4 osób: 4 jajka, 25 dkg żółtego sera (najlepiej gouda), majonez, szczypiorek lub natka pietruszki, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Ugotować na twardo, ostudzić i obrać jajka. Zetrzeć na tarce jarzynowej (grube oczka) ser oraz jajka. Wymieszać, lekko posolic, dodać pieprz i pokrojony na drobno szczypiorek (lub natkę pietruszki) i dodać majonez aby powstała konsystencja pasty. Nakładać na bułeczki posmarowane masłem.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:

Czas przygotowania:

« Powrót