Przepis kulinarny
Diabeł na koniu Autor: MACTIGER   Data: 21.08.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=7463
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 20 min. ?

Składniki:

watrobka z drobiu, suszone sliwki, wedzony boczek

Jak przyrządzić?

Wymoczyc suszone sliwki w herbacie (najlepiej dzien wczesniej), przesmazyc watrobke na masle tak zeby nie byla zbyt twarda, jak troche ostygnie nafaszerowac sliwki watrobka i kazda zawinac w cienki plaster boczku. Wbic wykalaczke. Tak przygotowane diabelki zapiec w piekarniku (180 stopni) jakies 8-10 minut, najlepiej smakuja cieple ale na zimno tez mozna podawac.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:

Do nadzienia mozna dodac ostra papryczke lub sos tabasco.

Czas przygotowania:

« Powrót