Przepis kulinarny
Pasta jajeczno-koperkowa Autor: awa2001   Data: 22.08.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=7495
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? 3 zł średni 8 min. ?

Składniki:

5 jajek, pęczek koperku, majonez, sól

Jak przyrządzić?

Ugotowane na twardo jajka kroimy drobniutko, dodajemy równie drobno pokrojony koperek i majonez wedle uznania (ja daję dosłownie 1 łyżkę stołową), oczywiście solimy.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?

Najlepiej na świeży chlebek, ale pyszna jest również jako dodatek do mięs i wędlin.

Uwagi:

Wydaje się banalna, ale jest naprawdę pyszna, moja rodzina pałaszuje ją w ciągu 10 minut. Ważna jest duża ilość koperku, przy 10 jajkach dodaję 2 pęczki. Smacznego!

Czas przygotowania:

Czas: 8 min. łącznie z gotowaniem jajek :), reszta to kwestia szybkości krojenia składników.

« Powrót