Przepis kulinarny
Brokułowa sałatka Autor: Sla_1   Data: 02.09.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=7644
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
2-3 10 zł średni 25 min. średnia

Składniki:

- jeden "bukiet" lub jedna paczka mrożonych brokułów, - dwa średnie ząbki czosnku, - trzy lub cztery jajka, - pół jogurtu naturalnego, - 2 łyżki majonezu, - sól i pieprz.

Jak przyrządzić?

Wodę osolić i dodać trochę oliwki lub masła, wrzucić do wody brokuły i gotować około 20 minut. Jajka ugotować na twardo, białko pokroić w średnią kostkę. Czosnek drodno posiekać, brokuły wystudzić. Tak przygotowane składniki delikatnie wymieszać. Na końcu dodać jogurt i majonez, przyprawić do smaku.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?

Najlepiej podawać ze smażonymi lub pieczonymi ziemniakami.

Uwagi:

Czas przygotowania:

« Powrót