Przepis kulinarny
Coś z niczego Autor: namiętny kucharz   Data: 02.09.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=7650
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4 10 zł średni ok. 15 min. ?

Składniki:

2-3 papryki pepperoni, olej słonecznikowy (lepsza jest oliwa z oliwek), 3 ząbki czosnku, natka pietruszki, starty parmezan, makaron spaghetti

Jak przyrządzić?

Czosnek i paprykę drobno pokroić, zagotować wodę na makaron i następnie ugotować około 250 dag spaghetti (na koniec koniecznie przelać zimną wodą). W międzyczasie rozgrzać olej lub oliwę (ilość według uznania). Do rozgrzanego oleju lub oliwy wrzucić posiekany czosnek wraz z papryką. Posiekać pół (dużego) pęczka natki pietruszki, kiedy czosnek się lekko zrumieni dodać natkę i jeszcze chwilę podsmażyć (około 0,5 - 1 minuty). Na koniec dodać ugotowany makaron i przesmażyć około 1 minuty dokładnie wszystko mieszając. Po podaniu na talerze posypać startym parmezanem. Smacznego!

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:

Czas przygotowania:

« Powrót