Przepis kulinarny
Marynowana dynia w szynce Autor: Luiza   Data: 05.09.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=7681
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
10 15 zł średni 15 min. średnia

Składniki:

10 plastrów dużej szynki konserwowej, 1 mały słoiczek marynowanej dyni, 6 dymek konserwowych, 2 duże jajka ugotowane na twardo, 6 sztuk czarnych oliwek, 3 łyżki majonezu niskokalorycznego, pieprz czarny.

Jak przyrządzić?

Dynię kroimy na malutkie cząstki. Dodajemy jajko pokrojone też na małe cząstki, dymkę pokrojoną i oliwki. Dodajemy majonez, mieszamy, doprawiamy i znów mieszamy. Plastry wypełniamy farszem, zawijamy w rulon i wkładamy do lodówki na 15 minut. Jeśli chcemy się pobawić, możemy na tacy zalać to żelatyną, przyozdabiając winogronami.

Potrzebne przybory:

deska i miseczka do wymieszania farszu

Jak podawać?

Na zimno.

Czas przygotowania:

Dodać oczywiście 15 minut chłodzenia bądź ścięcia żelatyny.

« Powrót