Przepis kulinarny
Sałatka porowa Autor: motylek1965   Data: 17.09.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=7813
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 25 min. średnia

Składniki:

por sałatkowy - dowolna ilość, ser żółty, majonez winiary - bo kielecki za słony, ogórek świeży, ogórek konserwowy, papryka czerwona mięsista, jajko na twardo lecz niekoniecznie, mieszanka meksykańska - pudliszki.

Jak przyrządzić?

Por cieniutko i drobno skroić, pognieść go ręką. Dodać resztę składników, też drobno pokrojone. Z ogórka świeżego wykroić ziarenka (nie będzie wodniste). Odsączyć na sitku mieszankę meksykańską. Na koniec dodać majonez. Jeść po schłodzeniu w lodówce. Smacznego.

Potrzebne przybory:

miska, nóż, deska do krojenia, łyżka do mieszania

Jak podawać?

Można jeść dowolnie z czym się chce - z chlebem lub z mięsem itp.

Uwagi:

Czas przygotowania:

« Powrót