Przepis kulinarny
Sos brzoskwiniowy Autor: pinokio   Data: 31.10.2002
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=82
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 15 min. ?

Składniki:

- duża puszka brzoskwiń, - duża czerwona papryka, - średnia cebula.

Jak przyrządzić?

Na gorącym oleju zeszklić cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Następnie dodać paprykę - również drobna kostka i podsmażyć jeszcze ok. 1 minuty. Teraz dodajemy posiekane brzoskwinie brzoskwinie i dusimy podlewajac sosem z brzoskwiń. Kiedy brzoskwinie rospłyną się na jednolitą masę ( mniej więcej ) dodajemy sól i pieprz. Sos powinien być lekko pikantny.

Potrzebne przybory:

Nóż i otwieracz do puszek.

Jak podawać?

Na ciepło jako dodatek do drobiu w panierce, np. faworków z kurczaka (dział DRÓB).

« Powrót