Przepis kulinarny
Papryka nadziewana Autor: edyta   Data: 08.11.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=8272
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4 30 zł średni 30 min. ?

Składniki:

papryka czerwona, cebulka, koncentrat pomidorowy lub swieze pomidory, mielone, ryz, przyprawy, sol, pieprz, papryka slodka i ostra

Jak przyrządzić?

Papryke myjemy i drilujemy stodek tak aby zostaly wieczka do przykrycia, w tym czasie wstawiamy wode w duzym garnku lekko posolona, do wnetrza papryki wsadzamy przygotowany farsz z mielonego z ryzem. Mozna rowniez dodac do tego drobno pokrojone pieczarki. Wsadzamy do cieplej wody i gotujemy okolo 30 minut. Pozniej robimy sos gesty z koncentratu pomidorowego lub ze swiezych pomidorow, podajemy z ziemniakami lub z pieczywem. Smacznego.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:

Czas przygotowania:

« Powrót