Przepis kulinarny
Carrot Coriander Autor: jane   Data: 21.03.2003
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=837
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
3-4 porcje 8 zł średni 40 min. średnio dużo

Składniki:

- 6-7 dużych marchwi, - 2 średnie ziemniaki, - dwie duże cebule, - śmietana kremówka 30%, - wywar rosołowy jako baza zupy, - odrobina świeżo zmielonego pieprzu, - coriander czyli kolendra(istotne jest to, zeby były to suszone liście kolendry a nie ziarenka!!!)

Jak przyrządzić?

Marchewki, ziemniaczki i cebulkę gotować do miękkości w wywarze rosołowym, następnie zmiksować warzywa by uzyskać postać kremu, dodać śmietankę, odrobinkę pieprzu i coriander (kolendra - liście), podawać z kropelką śmietanki na środku talerza.

Potrzebne przybory:

Garnek, skrobaczka do marchwi, mikser:)

Jak podawać?

Podawać w momencie, kiedy skończą Ci się pomysły na zupę:)

Uwagi:

Zupa przywieziona z Londynu. Niesamowity smak wynikający z połączenia smaku marchwi i kolendry. Rewelacja!!!

« Powrót