Przepis kulinarny
Makaron z brokułami i tuńczykiem Autor: Karola   Data: 15.11.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=8371
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
2-3 ? zł średni 30 min. ?

Składniki:

1 brokuł, puszka tuńczyka w oleju, kilka ząbków czosnku, 200-250 g makaronu (np. muszelki lub wedle upodobań).

Jak przyrządzić?

Makaron ugotować al dente. Brokuł rozdrobnić na różyczki, łodyżki pokroić i ugotować na półtwardo w osolonej wodzie (2-3min!) Czosnek pokroić w drobną kosteczkę i zrumienić na niewielkiej ilości oleju. Ja używam zwykle 3-4 ząbki. Ugotowany i odcedzony makaron wrzucamy do miski, dodajemy ugotowanego brokuła, tuńczyka w raz z olejem i usmażony czosnek również wraz z olejem. Wszystko mieszamy i już jest gotowe do spożycia.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?

Na talerzach:)

Uwagi:

Potrawa smakuje również na zimno, jednak dla smakoszy czosnku :) polecam raczej na ciepło. Smacznego!

Czas przygotowania:

« Powrót